Texels Kookboek - Gentse Waterzooi

Ingrediënten
2 uien 2 prei 3 stengels bleekselderij 40 gr boter
1 l kippenbouillon 400 gr kalkoenfilet 2 eidooiers 2 dl slagroom
2 el citroensap peper zout

Hulpmiddelen
kookpan koekepan garde snijplank koksmes

Voorbereiding

In plaats van kalkoenfilet kan je ook kipfilet gebruiken.

Bereiding

Pel de uien en snipper ze fijn. Maak de prei en bleekselderij schoon en snijd ze in ringen of plakjes. Verhit de boter in een soeppan en bak de groenten 5 minuten.
Voeg de kippenbouillon toe.

Snijd de kalkoenfilet klein en kook de stukjes in de soep gaar.
Klop de eidooiers met de slagroom, citroensap en een aantal lepels hete soep los. Roer vervolgens het ei-roommengsel door de soep.

Laat de soep niet meer koken en voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveertip

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!